Voetreflex Tilburg Mezi
- Voetreflex therapie Westers
- Voetreflex therapie Chinees
- Voetreflex therapie tijdens menstruatieklachten of overgang
- Voetreflex therapie tijdens zwangerschap
- Voetreflex therapie bij het hebben van een kinderwens
- Baby / Peuter reflexologie
- Voetreflex therapie tijdens rouwverwerking
- Neuroreflexologie
- Covid-19
- Massage van hoofd, nek en schouders: Chinese An Shen
Voetreflex therapie Westers
Voetreflex Westers gaat er van uit dat op de voeten zones liggen, die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen in het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de voeten. Via zenuwbanen en energiebanen (meridianen) is er een verbinding met de organen en deze eindigen in de voet, hand en oor. Door massage van de reflexzones wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd. Hierdoor vind er een reactie plaats in het lichaam wat correspondeert met deze reflexzone.
Wanneer iemand uit balans is door bijvoorbeeld lichamelijke klachten, zijn er vaak blokkades in de meridianen. Door voetreflex therapie kunnen deze blokkades worden opgeruimd en kan de vrije stroom van Qi (energie) weer op gang gebracht worden. Zo kunnen lichamelijke en geestelijke klachten worden verholpen. Maar het werkt zeker ook ondersteunend en preventief.
Voetreflex therapie Chinees
Voetreflex Chinees gaat uit van een holistische filosofie waarin lichaam, geest en emotie een eenheid vormen. De massage technieken van de Chinese voetreflex zijn anders. De Chinezen maken ook gebruik van de specifieke werking van acupunctuurpunten en meridiaanbanen op de voeten en de benen. Door de onderbenen en de knieën mee te masseren komt er een goede doorstroming op gang. De voetreflex behandeling is hierdoor effectiever en de kans is groot dat je de klachten veel sneller vermindert of verhelpt.
Elke voetreflex massage start met een voetenbad met Chinese kruiden of Magnesium kristallen. Zo ontstaat er een diepe ontspanning en vitaliteit die nog dagen voelbaar is.
Voorafgaand aan de behandeling vindt er een anamnese plaats, gevolgd door een onderzoek op de voeten. Na dit diagnostisch onderzoek stel ik een behandelplan op, dat ik samen met u in de vervolgbehandeling bespreek. Voor deze anamnese trek ik circa 1.5 uur uit.
Het aantal behandelingen varieert per persoon en is afhankelijk van de aard van de klacht. Gemiddeld ligt het aantal tussen de 5 en 15 behandelingen. Een behandeling duurt ca. 60 minuten.
De frequentie van de behandelingen ligt in de beginfase vaak hoger. Dit gaat altijd in overleg. Na 5 behandelingen evalueren we naar de voortgang van het proces.