Acupunctuur

Voetreflex en acupunctuur Mezi Tilburg

Naast voetreflex therapeut ben ik ook acupuncturist. Sinds 2024 verwelkom ik ook cliënten in mijn praktijk voor acupunctuur. Acupunctuur Tilburg Mezi gaat verder dan naalden plaatsen. Persoonlijke aandacht staat centraal, en mijn doel is om u te helpen balans te vinden tussen lichaam en geest zodat u volledig kunt profiteren van de helende werking van acupunctuur.

Al ruim 2000 jaar is binnen de Chinese geneeskunde acupunctuur een populaire behandeling om het algehele welzijn te bevorderen en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) stroomt energie, ook wel Qi genoemd, door het lichaam via twaalf met elkaar verbonden energiebanen, de meridianen. Langs deze meridianen bevinden zich specifieke punten, die elk hun eigen functie hebben. Bij acupunctuur is een goede doorstroming van energie in het lichaam het uitgangspunt, waarbij het ideaal is als de energie in een constante rustige stroom in beweging is. Wanneer er plaatselijke blokkades ontstaan wordt deze energiestroom verstoord. Als de verstoring te hevig is ontstaan er klachten. Dat geeft klachten als pijn of bewegingsbeperkingen.

Naast acupunctuur kunnen ook andere therapieën worden ingezet, zoals ooracupunctuur, voetreflex massage, acupressuur en advies over voeding en leefstijl. Het doel van de behandeling is om de vitaliteit te vergroten, de balans en de Qi (levensenergie) in het lichaam te herstellen en het zelfgenezend vermogen te versterken.

Mocht uw interesse gewekt zijn en wilt u graag zelf ervaren wat een acupunctuur behandeling voor u kan betekenen, neem dan eens een kijkje op mijn website voor acupunctuur.

www.acupunctuurmezi.nl